Tillbaka till översikten

RECEPT

Hallonrutor med Brämhults Hallondryck

Tänk utanför smakboxen. Använd vår klassiska Hallondryck till att baka fantastiskt goda små hallonrutor. Mums!

Ca 16 st rutor

Ingredienser:

Mördegsbotten:

195 g vetemjöl (ca 3,25 dl)
75 g florsocker (ca 1,25 dl)
115 g smör, normalsaltat

Hallonfyllning:

1 dl Brämhults Hallondryck
300 g hallon
3 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljpulver (går att utesluta)
1,5 dl vetemjöl
2 tsk citronjuice

Till servering:

Florsocker och färska hallon

Gör så här:

1 - Sätt ugnen på 175 grader.

2 - Blanda vetemjöl och florsocker i en stor skål. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig deg.

3 - Värm hallonen i en kastrull på spisen. Tillsätt hallondryck och mixa med mixerstav.

4 - Klä en form 20 x 20 cm med bakplåtspapper. Pressa ut mördegen jämnt i botten av formen och baka i cirka 15 minuter. Den ska inte få färg.

5 - Vispa ihop ingredienserna till fyllningen i en stor skål.

6 - Häll fyllningen över botten och baka i ytterligare 20–25 minuter eller tills fyllningen har stelnat.

7 - Kyl helt, skär i rutor och sikta över florsocker servering. Dekorera med färska hallon.